Videó Segédletek

iScaffold

Ismertető

Az iScaffold egy CodeIgniter alapokra épített forráskód és adminisztrációs felület generáló alkalmazás. A fejlesztés azon szakaszait támogatja, amik jellemzően unalmas, favágó jellegű munkák, így lényegesen több idő marad a tervezésre és a valós problémák megoldására, amik miatt sokan panaszkodnak, hogy nem szokott elég idő lenni rá.


A generált alkalmazás elsősorban kis és közepes méretű fejlesztésekhez nyújthat nagy segítséget egyszerű blogmotoroktól kezdve összetettebb webshopokig.


A rendszer kialakításának alapja az adatbázis séma. Első körben azt kell megtervezni és betartani pár konvenciót. A NULL mezők például nem lesznek kötelezőek. Enum mezőkből automatikusan készíthetőek legördülő menük, valamint egy varchar(36) mezőt kell létrehoznunk, ha szeretnénk file feltöltés támogatást is. A "one to many" kapcsolati viszony létrehozásához pedig egy kapcsoló táblát kell készíteni.


A rendszer további rugalmassága, hogy a generált adminisztrációs felület és kódbázis (modellek, kontrollerek és nézetek) sablon alapúak, így igény szerint testre szabható, módosítható.


További részletek az http://iscaffold.skyweb.hu oldalon olvashatóak, ha lesz rá igény, akkor magyar nyelven is.


Videóanyag


Köszönet

Köszönjük Szász Tibornak ezt a nagyszerű rendszer megvalósítását és a hozzá tartozó magyar nyelvű videósegédletet!